2020 om nooit te vergeten – 2021 om onvergetelijk te maken

Overview

Overzicht creëren dat willen we allemaal om inzicht te krijgen en vooral inspiratie.

2020 was een jaar van getallen van overzicht. Overspoeld worden met getallen en data is iets waar we in deze tijd van ongebreidelde informatievoorzieningen niet van lijken los te komen.

Loskomen is iets om even bij stil te staan. Loskomen begint bij loslaten. Loslaten komt van vasthouden. Vasthouden van houden van. Omdat we van iemand of iets houden willen dat niet loslaten. Vasthouden.

Vasthouden geeft het idee van grip hebben op iets of grip hebben in de zin van iets onder controle hebben. Veel in ons leven hebben we helemaal niet onder controle zo bleek afgelopen jaar ook weer. Het vasthouden van iets dat we hebben ervaren we als lastig, vooral als een ander vindt dat je het los moet laten.

Controle

Het gevoel van controle willen hebben willen we graag in beeld hebben. Via een dashboard bijvoorbeeld. Begrijpelijk is dat we daarmee in veel gevallen het idee hebben dat we er dan inzicht in hebben. Iets dat we onder controle willen hebben.

2020 is voor mij het jaar van loslaten, het vrij laten, het laten gaan van allerlei dingen omdat we dachten die vast te kunnen houden. Vrijheid van gedachten is er altijd. Dat hoef je niet los te laten. Het mag. Vrij zijn. Ondanks dat het gevoel soms anders aangeeft.

Nu denk ik graag aan inspiratie voor nu. Voor vrij zijn, voor NU. Hoe we de feestdagen kunnen vieren krijgt een andere invulling als we wellicht graag wilden. Laat je niet beperken tot je vrije denken. Dat mag. Vrij denken. Vieren wat kan, mag. Wat zou je nog meer nodig hebben?

Vrij denken

2021 komt eraan. Ik zie het al helemaal voor me. Het jaar van verbinding, omdat het mag. Niet met dashboards, niet met data. Niet met beperkingen van vrij denken.

Mijn gedachten gaan uit naar een jaar van inspiratie van inzicht en in leven. Van begrip in plaats van alleen grip. Van houden van in plaats van vasthouden. Maar ook van vasthouden van elkaar. Verbinden. Inspireren.

Onvergetelijk

Mede namens het team van PÉRON Liftadvies wens ik je liefde, verbinding en weer mogen vasthouden. 2021 het jaar van verbonden leven. Maak het onvergetelijk!