Grenzeloos gezond

2021 was het jaar van verbinden, schreef ik een jaar geleden rond deze tijd. Het is nu de tijd van een traditioneel moment van bezinning. Het bezinnen op hetgeen wat we hebben. Omdat we dan in vele kringen stilstaan bij een feestelijke tijd van geboorte. Voor mij betekent het een symbool van het begin. Het begin van het aardse leven. Dat schept verbinding. De start van bewust stilstaan bij nu, iedere keer weer.

De kracht en energie komt bij mij met name voort uit het geestelijke leven. Dat leven kent voor mij geen tijd. Dat kent voor mij uitsluitend nu. Het fysieke aardse verwarren we vaak met het hebben van een volledig leven. Het geestelijke is daar onlosmakelijk aan verbonden. Dat maakt het zo boeiend.

Een jaar geleden had niemand gehoopt dat we bijna weer met dezelfde soort beperkingen deze periode van het jaar zouden gaan vieren. Hoop… tsja. Mijn gedachten gaan uit naar het mogen genieten van de band met anderen en dat gaat niet alleen over het fysieke. Echter het fysieke is dat we in elkaars nabijheid meer waarnemen van elkaars energie dan op afstand via de computerschermen en software- en internetverbindingen die we afgelopen jaar veelvuldig hebben gehad. Ik verlang naar de aanwezigheid van elkaar, om elkaars energie weer waar te nemen. Zonder beperkingen.

Hoe zou het zijn wanneer ontmoetingen weer mogen. Mag het omdat je het wil? Mag het niet omdat je terughoudend bent omdat anderen er iets van vinden? Conformisme is momenteel erg sterk geworden in onze samenleving. Dat werkt tegen ons en kan ook heel goed voor ons werken. Met name wanneer je het niet persoonlijk neemt dat iets niet mag. Wanneer je binnen je normen en waarden en respect voor elkaars keuzes je weg vindt om te genieten van wat wel kan, dan werkt dat altijd aanstekelijk. Laat het gewoon zijn, dat je ook mag genieten, deel het en maak komend jaar dan een:

GRENZENLOOS GEZOND 2022

Namens het team van Péron Liftadvies wens ik je een fijne tijd.

Tot fysiek ziens in 2022.