Aanbesteden liften

Liftonderhoud en vervangingen liften

Opdrachtgever: Radboud Universiteit Nijmegen - UVB

Datum: 01-07-2018

Omvang: > € 1.200.000

Doorlooptijd: 2 Year

Het Universitair Vastgoedbedrijf (UVB), tegenwoordig Campus & Facilities van het Radboud Universiteit in Nijmegen heeft ruim 80 installaties waarvoor een nieuwe aanbesteding nodig was om het groot onderhoud en dagelijkse onderhoud van liften en gevelliften goed exploitabel geregeld moet zijn. Het aanbesteden van dergelijke werkzaamheden waarbij het resultaat een verhoogde betrouwbaarheid naast de logische primaire veiligheid is, vergt inzicht en mogelijkheden.

Naast het onderhoud was het ook hoog tijd voor de liften van het Erasmusgebouw dat 50 jaar oud. De toren van het gebouw is voorzien van 6 snellere liften met een moderne bestemmingsbesturing. De vervoerscapaciteit is sterk toegenomen met de aanpassingen zodat het gebouw een stuk beter vervoer heeft voor de regelmatig grotere verkeersstromen.

Het gebouw is een markante blikvanger voor de stad en vanaf de bovenste verdieping is er een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Omdat er sprake is van een bestemmingsbesturing worden de wachttijden sterk verkort tijdens de pieken.