Eigen wijsheid komt met de jaren! Ook in 2024?

Vragen

Geluk voelen aan het einde van het jaar. Even stilstaan bij alles wat er afgelopen jaar is gebeurd. Heb je wel met liefde en passie alles gedaan wat binnen je vermogen ligt? Was je wel goed op weg naar waar je naartoe wilde? Waarom iedere keer wachten tot het einde van het jaar? Had je niet dit willen doen? En dat dan? Waarom heb je dat dan niet gedaan? Waarom is zus niet gelukt en waarom zo ook niet?

Dit zijn vragen die altijd wel een keer door je hoofd spoken. Soms wat meer dan anders. Waren dingen spannend afgelopen jaar? Ja soms best wel. In de zin van wat er In de wereld gebeurt. In de zin wat er in m’n nabije omgeving gebeurd is. Brengen die dingen je van je stuk? Ja soms wel. Gekscherend zeg ik nog wel eens eigenwijsheid komt met de jaren. Ik vraag me dat ook nog wel eens af of dat misschien wel écht zo is. Dat je naarmate de tijd en je leven vordert er meer eigen wijsheid groeit. Andere wijsheden die we op ons netvlies toelaten van diverse media en wetenschappelijkheden die altijd een achtergrond, bron en financieringsvorm kennen, zijn niet altijd zo wijs.

Wanneer

De tijd is allang rijp om op basis van eigen wijsheid elkaar In de ogen te kijken. Te communiceren als mens in plaats van alleen digitaal. De leegte groeit en de verbinding raken we kwijt als we elkaar niet meer spreken en aan kunnen raken. Aanraken betekent ook elkaars aura raken. Daar is de verbinding, liefde en passie voelbaar. Voor wat je doet en waarom je je verbonden voelt. Hierbij dan ook mijn intenties en vooruitblik naar 2024. Het jaar dat we als een gevierd jaar mogen ervaren.

Wijsheid

Mooi is de verandering van zicht op eigen wijsheid, het contact en de liefde voor elkaar. Laat niet los wat verbonden moet zijn. Verbindt actief met energie en passie. Wees barmhartig en duidelijk. We kunnen meer dan we vaak denken. Geef ruimte aan jezelf en daarmee automatisch ruimte voor de ander. Die kan zijn voor waar hij of zij voor staat. Tot slot is loslaten wat je al niet meer vast had niet meer zo moeilijk wanneer je beseft dat vasthouden teveel energie kost van jezelf. Maak er een fijne rustpauze en feestdagen van en begin 2024 met de beste intenties. (Dit is eigenlijk een boodschap aan mezelf. Je mag hem van harte ook gebruiken. Voel je vrij. Wees vrij.)

 

PS. Dit heb ik, zoals ik ook blogberichten en m’n boeken schrijf, met liefde en passie met een pen geschreven. Het is bijna tijd voor een nieuw boek…. (zeg ik al jaren).

 

Geniet en ervaar geluk tot in 2024.

 

Met vriendelijk groet, liefde en passie,

Péron van Stralen