Wat kan je eenvoudig doen tegen vandalisme in en om de lift?

Mensen die liften gebruiken op een manier die niet wenselijk is of waar deze voor gemaakt is wordt meestal benoemd in een factuur bij storing of reparatie: oorzaak vandalisme of onjuist gebruik.

Kan dit worden voorkomen? Ja natuurlijk. Je kan toch simpel zeggen tegen een groep gebruikers dat ze de lift zo niet mogen gebruiken?

Als de gebruiker er niets van voelt, fysiek of in zijn eigen portemonnee, dan zal het hem of haar soms worst zijn. Maar als je nu weet wat de doelgroep is voor de liften dan kan je ook de lift wat anders samenstellen. Zodanig dat als iemand een schop tegen de deur geeft het effect is dat degene die dat doet er een zere voet aan over houdt.

Of als je er onbedoeld toch met winkelwagentjes tegenaan rijdt, de deur niet krom gaat en de lift niet gelijk voor enkele weken buiten bedrijf gaat. Scootmobielen zijn relatief zwaar en hebben een grote impact op liftdeuren. Er doorheen rijden, door de deuren, dat is al meer voorgekomen met de dood tot gevolg. Als je weet dat deze situaties zich voordoen, dan zijn daar zeker oplossingen voor.

 

Wat zijn jouw ervaringen? Hoe heb jij dit opgelost? Geef je antwoorden onderaan in het tekstveld.