Op 6 en 7 juni 2012 Péron Liftadvies op Vakbeurs Gebouwbeheer – Jaarbeurs te Utrecht

Lezing

Op 6 en 7 juni 2012 is Péron Liftadvies ( www.peron.nl ) aanwezig op de Vakbeurs Gebouwbeheer in de Jaarbeurs te Utrecht. Tijdens de lezingen van Péron van Stralen, auteur van MVO – Maatschappelijk Verantwoord Opgelicht, over spraakmakende verhalen in de liftenwereld, leer je over verantwoordelijkheden en belangen die er spelen bij contracten voor liftonderhoud.

Inkoopproces op maat:

Sturing geven aan het inkoopproces bij liftonderhoud is anders dan bij een modernisering. Bij een nieuwe liften inkopen is er weer een andere inkoopmethode nodig. Om het systeem van de grote internationale liftbedrijven , van afhankelijkheid te kunnen doorbreken. Het afhankelijk zijn voor de rest van de levensduur van de een liftinstallatie is een van de belangrijkste middelen van de multinationals in de liftindustrie. Om te zorgen dat zij bepalen waar, wanneer je inkoopt en tegen welke prijs.

Voor bestaande liften, gebouwd door de grote liftbedrijven, is het vaak pas mogelijk om na 20 jaar te renoveren en dan pas de relatie te verbreken. Verbreken van een de relatie is niet het primaire doel . Het doel is om zorg te zorgen dat je zelf in de hand hebt wat je gaat uitgeven en waar aan. Hoeveel invloed wil je zelf hebben en hoeveel invloed van de leverancier is voor jouw organisatie toelaatbaar?

Verantwoordelijkheden en sturen

Als je als consument of gebouweigenaar verantwoordelijk bent voor je uitgaven zou je er volledig sturing aan moeten kunnen geven. Laat je het over aan je leverancier of doe je het zelf? Iedereen kent wel de gevolgen van een lening die je afsluit. Dat is een vorm van afhankelijk maken voor een bepaalde tijd. Die afhankelijkheid belet je om te doen en te handelen naar hetgeen je wilt of voor ogen hebt. Het ontneemt vrijheid en derhalve vrijheid in het besteden van je beschikbare middelen.

Zou het mooi zijn als je een stuurmodel hebt en een door jezelf hanteerbaar en controleerbaar systeem? Zodat je inkoopt op een gezonde manier. Zonder altijd en voor alle zaken het onderste uit de kan te halen. Daarmee geef je ruimte voor creatieve leveringen, als er nog voldoende winst gemaakt wordt door je leverancier. Heb je daarvoor kennis nodig die je niet in huis hebt? Laat je dan adviseren door een onafhankelijke partij. Weet hoe die partij werkt. Kom langs op de lezing en de stand op de beurs. Meer hierover in het boek (op de stand verkrijgbaar of via de website www.maatschappelijkverantwoordopgelicht.nl of via de reguliere boekhandel:

MVO – Maatschappelijk Verantwoord Opgelicht (dec. 2011)

ISBN: 9789081830805

In augustus 2012 volgt het boek: ECO – Energy Consuming Ownership, ECO verantwoord inkopen met 6 stappen ENERGY-methode.