Dankbaarheid verbindt door visie

Aan het eind van het jaar is het gebruikelijk om elkaar fijne dagen te wensen en een goed nieuwjaar. Bij deze doe ik dat dan ook. Aan een ieder die dit bericht leest en ook aan een ieder voor wie het bestemd is maar niet doorkrijgt in welke vorm van post.

Dankbaarheid?! Het woord dat ik vaak gebruik. Daar draait het voor mij om. Iedere dag terugkijken naar de dingen die belangrijk voor me waren, de dingen die wel zijn gelukt!

We ervaren nu in deze periode steeds vaker dat dingen niet lukken. We vinden er van alles van, dat die ander niet doet wat we graag wilden. Wat die andere organisatie niet bereikt wat we wilden. Daar ligt voor mij vrijwel altijd de kern. De organisatie krijgt iets niet voor elkaar. Het willen van een ieder, daar begint het mee. De intenties hebben om het goed te doen. En toch gaat het heel vaak mis, we hebben bijna allemaal veel of zelfs te veel op ons bord. Althans dat is de perceptie die we creëren. De perceptie van wat je gewend was om te doen op een bepaalde manier geeft het idee dat het altijd zo moet. Gek genoeg is dat ook vaak zo. Bepaalde werkwijzen en methodes geven een bepaalde garantie op de uitkomst.

Maar nu de economische tijden anders zijn wordt er meer en meer gevraagd en willen we meer en meer van elkaar. Het begint met willen. Er is een groot verschil met willen van een ander en verwachten van een ander. Het uitspreken van verwachtingen is belangrijke bron om de uitkomst van het willen duidelijker te maken.

Stuk voor stuk zie ik organisaties waarvan veel meer gevraagd wordt dan men kan organiseren. Doordat de economische omstandigheden significant anders zijn dan vijf jaar geleden zijn we met meer mensen aan het werk en veel drukker.

Anders mag het. Anders… Met name anders van kijken. Van waarderen, van dankbaarheid voor vandaag. Wat wel lukt. Ondanks dat we afspraken hadden. Ondanks dat we het anders wilden.

Het begint ook met reële verwachtingen met elkaar afstemmen. Het zien van elkaars struikelblokken is niets mis mee. Het belangrijkste daarbij is respect voor elkaar te houden en elkaar te helpen het goed te doen.

Vooruit in dankbaarheid.

Fijne dagen en alvast 365 dagen voorspoedig 2019.

 

Péron van Stralen en team PÉRON Liftadvies

Geplaatst in Algemeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.